Att bo på Villa Lunnagård

På Villa Lunnagård har vi plats för 32 boende som alla har egna, handikappanpassade rum med toalett och dusch. Rummen är trivsamt möblerade och har TV . Den som vill kan möblera med egna möbler. Lunnagård har varit sjukhem sedan 1923 och byggdes till 1986 och 1999. Miljön är genuin och vi strävar efter att det ska vara så likt en hemmiljö som möjligt.


Mat från grunden

I vårt kök lagas all mat på plats, 7 dagar i veckan 365 dagar om året. Våra kockar anpassar maten utifrån de boendes specifika behov (diabetes, allergier, sväljsvårigheter). Därtill är de ofta med och bakar tillsammans med de boende. 

Aktiviteter

På Lunnagård strävar vi efter att ha en bra blandning av lugn och aktiviteter. Vi utgår från våra boendes behov och önskemål. I vår tillbyggnad har vi ett träningskök för bakning och matlagning. Här finns också en aktivitetslokal på 100 kvm. Där finns möjlighet att se film på storbildsskärm, dansa och lyssna på musik. Vi får också regelbundna besök av frisör och fotterapeut.

Fyra dagar i veckan kommer de som så önskar att kunna gå på en studiecirkel. På förmiddagen, eftermiddagen eller både ock. Cirklarna är inriktade på olika saker såsom bland annat musik, motorfordon, skaparverkstad och gymnastik till musik.

Utomhusmiljön på Lunnagård är vacker och inspirerande. Parken nyttjas efter säsong – på sommaren har vi mindre odlingar, grillkvällar i trädgården, tar avkopplande promenader och på hösten plockar vi gemensamt äpplen och andra frukter, för att nämna några exempel.

På Lunnagård har vi också en egen buss som gör att vi tar med oss de boende på utflykter.